Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Αναδείξτε την πέτρα στον τοίχο σας με τον κατάλληλο φωτισμό

Ο κατάλληλος φωτισμός ενός πέτρινου τοίχου θα αναδείξει επιπλέον την αισθητική του χώρου σας.
Όπως είναι γνωστό η πέτρα είναι ένα υλικό το οποίο έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μια αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας σε έναν χώρο. 


Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραδοσιακή κατασκευή των σπιτιών οπότε η εφαρμογή της μπορεί να συνδυαστεί σε οποιοδήποτε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο και ενός μοντέρνου σπιτιού χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. 

Παράλληλα όμως ιδιαίτερο βάρος πρέπει να προστεθεί στον φωτισμό αυτού του στοιχείου της διακόσμηση σας ώστε να αποδώσει τα μέγιστα στην αισθητική του.

Ο φωτισμός ο οποίος ταιριάζει περισσότερο στην πέτρινη επιφάνεια είναι όταν η πηγή φωτισμού κινείται παράλληλα μ' αυτήν σε απόσταση 10 με 20 εκατοστών. Μ' αυτόν τον τρόπο έχουμε οπτικές αντιθέσεις με την ανάγλυφη επιφάνεια της πέτρας δημιουργώντας ένα ευχάριστο εφέ.  

Το αποτέλεσμα μπορεί να ενταθεί αν προσθέσουμε περισσότερες πηγές φωτός με μικρότερη όμως γωνία στην διάδοση του φωτός. Κατά κάποιο τρόπο "διαιρείς" το φως σε περισσότερες πηγές.


Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι διαρρύθμισης των πηγών του φωτός είναι τρεις. 
Αυτοί είναι α) όταν το φως βρίσκεται στο πάνω σημείο της πέτρινης επιφάνειας και φωτίζει προς τα κάτω, β) αντίθετα, όταν βρίσκεται κάτω και φωτίζει προς τα πάνω και γ) όταν βρίσκεται σε ένα ενδιάμεσο ύψος (απλίκα). 

Σε κάθε περίπτωση οι συνδυασμοί που μπορούν να προκύψουν είναι αμέτρητοι δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά είδη πέτρας με διαφορετικές επιφάνειας καθώς και πολλά είδη φωτιστικών και απλικών που διαδίδουν το φως διαφορετικά. 

Η τελική απόφαση είναι καθαρά προσωπικού σας γούστου και αισθητικής. Εμείς σας παραθέτουμε παρακάτω μερικές ιδέες φωτισμού ενός πέτρινου τοίχου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου